Utbildning och framtidsplaner

Det här inlägget ska handla om en av de bästa sakerna jag vet i livet: utbildning.

 

Ibland undrar jag exakt när mitt intresse för att utbilda mig började, för det har verkligen inte alltid funnits där. Efter nio år i grundskolan och tre år på gymnasiet var jag övertygad om att jag inte skulle vidareutbilda mig – i alla fall inte på ett bra tag. Ändå påbörjade jag mina universitetsstudier våren 2018, och i samband med det så förvandlades jag till en eldsjäl. Och nu, några år senare, är jag en kandidat- och (snart) masterexamen rikare. Men jag känner mig inte riktigt färdig än, om någonsin?

 

Jag har flera tankar om vad jag vill göra framöver, även om jag inte har bestämt mig ännu. Och är det något som jag är duktig på så är det att följa sådant som jag inte har bestämt mig för att göra. Men jag har också insett att jag alltid klurar ut mitt livspussel längs vägen, så att fundera alldeles för länge på något är inte riktigt min grej. Jag är med andra ord väldigt spontan och impulsiv i utbildningssammanhang.

 

En av mina största utmaningar just nu är att få tiden att räcka till allt som jag vill göra. Jag vill ju göra allt på en och samma gång, men timmarna på dygnet räcker inte till. Det är verkligen en utmaning att hitta en bra balans mellan arbete, mina nuvarande studier, alla utbildningar som jag vill gå och att samtidigt hinna med allt det andra i vardagen. Jag vill inte behöva prioritera. Jag motiveras när jag känner att jag utvecklas, och det är just det som jag känner att jag gör när jag har hundra bollar i luften samtidigt. Jag vill drunkna i deadlines och slippa innehållsfattiga dagar.

 

Så för att nästa pusselbit ska falla på plats så behöver jag hitta ett sätt att kombinera alla mina idéer med arbete på heltid. Det får stå i centrum för min kommande utveckling i livet.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *