Content aware fill

Okej, jag har nyligen upptäckt en “ny” funktion i Photoshop: nämligen Content aware fill. Eller ja, jag har använt funktionen tidigare men i den senaste versionen av Photoshop upplever jag att funktionen har förbättrats. Så… Vad är Content aware fill? Först och främst kan begreppet översättas till “Innehållsanpassad fyllning”. Med hjälp av Content aware fill kan man ta bort oönskade objekt från bilder. Och vet ni vad det bästa är? Det tar MAX tjugo(!!!) sekunder.

 

Det enda man behöver göra är att markera objektet som ska tas bort från bilden och därefter trycka på Shift och F5. Och BOOM! Så försvinner objektet. Photoshop gör oftast ett riktigt bra jobb, men ibland kan man behöva gå in med klonverktyget för att få området runt det borttagna objektet att se mer realistisk ut.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *