Vår Europaresa del 2

12 juli. Under vår tredje resdag åkte vi till Ortisei: Dolomiterna. Fantastiska vyer på toppen!

Därefter åkte vi till Lago di Garda och campade på Camping Pai da Maria. Vi hittade till en restaurang (Ristorante Pizzeria alla Torre) som hade världens godaste pasta. Jag beställde en aglio e olio och A en carbonara. Vi skulle helt klart kunna åka hit igen bara för att äta den pastan igen!

På kvällen gick vi ner till bryggan och A tog ett kvällsdopp.

13 juli. Morgonen därpå åkte vi till Sirmione. Vi köpte en varsin capri minipizza till frukost och utforskade centrum. Helt klart värt att åka hit!

Efter Sirmione åkte vi till Campeggio Scarpiland och därefter till Punta Sabbioni, där vi tog färjan över till Venedig.

Vi köpte take away-pizza på 1000 Gourmet Venezia, pasta to go från Dal Moro’s och gelato på Suso.

14 juli. Dag fem åkte vi till Sirolo –> Camping Village Internazionale Sirolo. Vi lyckades få deras sea view-spot och hade därmed en fantastisk utsikt över havet och nära till stranden. Jag vågar nog erkänna att detta var den finaste campingen på hela resan. Den hade allt: nära till hav och strand, egen pool, matbutik, el-cyklar att hyra, egen restaurang, fräscha utrymmen m.m.

Vi lagade egen pasta, badade, lagade ännu mer pasta, köpte gelato på Bar Gelateria del Conero och strosade omkring i centrum. Skulle definitivt åka hit igen!

15 juli. Nästa dag åkte vi till Trulli di Alberobello.

Vi köpte såklart gelato och promenerade omkring i hettan.

På kvällen åkte vi förbi Polignano a mare och därefter till Bari, där vi bland annat käkade middag på Ristorante Antò – Cucina e Sapori Tipici. Runt midnatt boardade vi färjan till Korfu.

 

För att inläggen inte ska bli alltför långa så har jag valt att dela upp dem i flera inlägg. Klicka här för att komma till Europaresan del 3.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *