Badrum nr 1 i SketchUp

Nu när jag har avslöjat vår kommande flytt är det dags att dela vår inredningsresa med er, som faktiskt började redan i våras. Jag har spenderat timmar i Photoshop och på Pinterest där jag har skapat moodboards för hur vi kan renovera och inreda rummen. Ännu är inget definitivt beslutat ännu, och vi (läs: jag) är i ständig svängning när det gäller vilken inredningsstil vi ska sträva efter.

 

Ofta har jag svårt att visualisera exakt hur våra idéer skulle se ut i verkligheten, speciellt när det gäller badrummet på nedervåningen. Det är egentligen främst på grund av värmepumpen som tar upp en hel del utrymme där. Så jag gick på jakt efter en lösning och hittade ett 3D-modelleringsprogram: SketchUp. Till skillnad från alla gånger jag har försökt lära mig nya program det senaste året (exempelvis Blender och Unreal Engine), så bestämde jag mig för att inte ge upp den här gången. Och hörni, tro det eller ej, det gick förvånansvärt snabbt att komma igång! På bilden ser ni min första preliminära skiss.

 

Nu har jag dock en helt ny (bättre?) idé på gång som handlar om att slänga ut badkaret på övervåningen, flytta upp tvättmaskinen och torktumlaren från nedervåningen och bygga in dem i badrummet på övervåningen – så att det blir som en tvättstuga. Men då uppstår frågan: vad gör vi med allt utrymme på nedervåningen? Hur inreder vi där?

 

Nästa SketchUp-projekt som jag ska ge mig in på är våra vägghängda sängbord. Själva idén kring vägghängda sängbord är inget som är hugget i sten ännu, men vi vill gärna att sovrummet ska efterlikna Alexandra Brings, så det blir nog något åt det hållet i alla fall.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *