Studieupplägg

Nu har jag kommit en “bra bit” på min resa till att bli interaktionsdesigner. Jag har en grund att stå på med andra ord. Det har därför blivit dags för att planera studierna.

 

Mitt studieupplägg

Steg 1: Läsa och studera - få en fördjupad förståelse för teori och praktik.

  1. Jag kommer att börja med att välja ett utbildningsprogram i taget (av de fem utvalda).
  2. Därefter kommer jag följa programmets kurser från start till slut. Här kan jag med fördel se över kursernas olika scheman och hur de är strukturerade.
  3. För varje kurs kommer jag se över kursmål/vad jag förväntas ha uppnått i slutet av kursen, betygskriterier och kurslitteratur. Det anger också riktningen för vad jag ska fokusera på under läsningen.
  4. Jag läser en bok/artikel/etc. i taget och har kursmålen/betygskriterierna i åtanke.
  5. Efter varje kapitel skriver jag en sammanfattning av det jag tolkar vara det viktigaste. Sammanfattningen publiceras här på bloggen.
  6. När all kurslitteratur är läst ser jag över om mina sammanfattningar och tolkningar går i linje med kursmålen och vad jag förväntas kunna. Om inte, läser jag kurslitteraturen på nytt och gör fler djupdykningar i ämnet.
  7. Jag skriver en sammanfattning på bloggen av hur jag anser att jag har uppnått kursmålen/betygskriterierna.
  8. Jag avslutar med att formulera hur en typisk uppgift på utbildningen hade kunnat se ut och hur den i så fall hade kunnat besvaras.

 

Steg 2: Kurser, övrig litteratur och utbildning.

 

  • Litteratur
    • “Don’t Make Me Think” av Steve Krug
    • “The Design of Everyday Things” av Don Norman

 

Steg 3: Praktiska övningar.

Lära mig verktygen Adobe XD, Sketch och Figma för att skapa interaktiva gränssnitt. Utöka mina kunskaper till andra verktyg när jag känner att jag behärskar dessa.

 

Steg 4: Praktiska övningar (kan överlappa med steg 4).

Skapa prototyper och designprojekt.

 

Steg 5: Användarundersökningar.

Samla in feedback från användare och genomföra användartester, för att förstå användarbehov och göra designförbättringar baserat på faktiska användaråsikter.

 

Steg 6: Studera goda exempel (sker löpande från steg 3).

Analysera och studera appar och webbplatser som jag anser skapa en positiv och effektiv användarupplevelse. Jag kommer försöka att identifiera vad som gör dem framgångsrika.

 

Steg 7. Uppdatera min portfolio.

Detta är viktigt om jag vill söka jobb som interaktionsdesigner i framtiden, eftersom det visar upp mina färdigheter och erfarenheter.

 

Steg 8. Testa frilansjobb som interaktionsdesigner.

När jag känner att jag har breda kompetenser inom interaktionsdesign kommer jag att testa frilansjobb som interaktionsdesigner.

 

9. Fortsätta att lära och utvecklas.

Jag kommer att sträva efter att delta i workshops, konferenser och hålla mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *