Vad är en affiliate?

Det är sedan länge känt att bloggare kan tjäna pengar (kostnadsfritt) genom att bli en affiliate. Affiliate-marknadsföring är en populär metod där bloggare samarbetar med företag och promenerar deras produkter eller tjänster på sin blogg. Genom att använda speciella affiliatelänkar kan bloggaren tjäna en provision för varje försäljning eller handling som genereras från deras bloggs besökare. Nedan går jag igenom hur man kan bli en affiliate helt kostnadsfritt hos exempelvis Adtraction.

 

Vad är en affiliate?

En affiliate är en person som hjälper annonsörer att föra vidare besökare från sin kanal till annonsörens hemsida i utbyte mot bra provision. Affiliates kan exempelvis vara verksamma på en webbsida, blogg eller en Instagram-profil.

 

Kostar det något att skapa ett konto och vara med i Adrecords nätverk?

Nej, det är helt kostnadsfritt!

 

Hur kommer jag igång?

Så här enkelt är det att skapa ett konto hos Adrecord:

  • Skapa ett kostnadsfritt konto här
  • Registrera en eller flera kanaler
  • Starta samarbeten med intressanta annonsörer

Du tjänar provision när du hjälper annonsörer att sälja sina produkter och tjänster.

 

Vad är en kanal?

En kanal är en plats där du visar annonser i form av exempelvis text och bild. Kanalen kan vara en hemsida, en blogg eller ett nyhetsbrev etc. Kanalen kan också vara i form av annonsering genom exempelvis Google Ads och Facebook Ads.

 

Vad är en annonsör?

En annonsör i affiliatesammanhang är ett företag som säljer produkter eller tjänster via en e-handel.

 

Kan jag söka till flera annonsörer?

Ja, du kan ansöka till fler annonsörer.

 

Adrecords webbplats kan ni hitta svar på fler vanliga frågor om vad det innebär att vara en affiliate, annonsör etc.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *