Eviga förberedelser

Oj vilken tid det tar att förbereda inför flytten. Hur mycket vi än jobbar på, känns det både som att det går framåt och som att vi inte kommer någonstans.

 

A har varit världens stjärna här hemma. Han har beställt fina kryddburkar från Amazon och strukturerat upp kryddskåpet, grovstädat köksfläkten, dragit fram och skurat bakom spisen, flyttat massa tunga flyttlådor, packat och ja… name one thing he hasn’t done. I övrigt har vi numera bokat en rondellslip för golvet, kikat på golv som vi vill att golvet i huset ska efterlikna, köpt och testat hårdvaxolja och tagit massa färgprover för husets alla rum. Vi har dessutom haft tur i oturen – jag vågade mig på att baka napolitansk pizzadeg och upptäckte mjölbaggar i mjölet. Samma kväll upptäckte A att det inte rörde sig om 2-3 mjölbaggar som jag trodde, utan snarare 25. Det fick oss att bocka av ytterligare en punkt på vår lista: att rensa skafferiet en sista gång och köpa fina glasburkar till samtliga torrvaror. Heja oss!

 

Sedan har badrummet grovstädats, med avkalkning av väggar, golv, handfat och allt vad det innebär. Det skiner som aldrig förr! Två av tre fönster i lägenheten har tvättats, vilket tog många fler timmar än vad jag hade räknat med. Som tur är ska dessa två fönster tejpas i veckan, då balkongrenoveringen kommer igång och pågår fram till nästa år. Vidare har kläder i STORA LASS sorterats och vakuumförpackats. Och slutligen har det varit fler rundor till grovsoprummet, Bauhaus/Ikea/Biltema/färgbutiker m.m. Det är läskigt nära nu!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *