Hej huset!

För lite mer än en månad sedan fick vi nycklarna till vår nya bostad och sedan dess har vi hunnit med en hel del. A har bland annat briljerat med golvslipningen och min familj har varit bortom ord hjälpsamma under renoveringen. Och huset? Huset har troligtvis aldrig varit i så bra skick som det är nu och kommer att vara när vi är färdiga. Det mest tidskrävande som vi har kvar är att måla köket, byta köksluckor, lägga nytt golv i köket + lilla förrådet, sätta upp taklister i hela huset/dekorlister i kontoret/golvlister + dörrfoder i de rum som vi ännu inte har hunnit med och bygga en platsbyggd garderob i hallen. Utöver det behöver vi inhandla ny inredning som matchar vår nya stil. Jag kan knappt tro att VI bor här!

Lämna en kommentar
HTML-element

Ett HTML-element definieras av en starttagg, ett innehåll och en sluttagg:

<starttagg>Innehåll placeras här...</sluttagg>

HTML-elementet omfattar allt från starttaggen till sluttaggen:

<h1>Min första rubrik</h1>

<p>Mitt första stycke.</p>
Lämna en kommentar
Eviga förberedelser

Oj vilken tid det tar att förbereda inför flytten. Hur mycket vi än jobbar på, känns det både som att det går framåt och som att vi inte kommer någonstans.

 

A har varit världens stjärna här hemma. Han har beställt fina kryddburkar från Amazon och strukturerat upp kryddskåpet, grovstädat köksfläkten, dragit fram och skurat bakom spisen, flyttat massa tunga flyttlådor, packat och ja… name one thing he hasn’t done. I övrigt har vi numera bokat en rondellslip för golvet, kikat på golv som vi vill att golvet i huset ska efterlikna, köpt och testat hårdvaxolja och tagit massa färgprover för husets alla rum. Vi har dessutom haft tur i oturen – jag vågade mig på att baka napolitansk pizzadeg och upptäckte mjölbaggar i mjölet. Samma kväll upptäckte A att det inte rörde sig om 2-3 mjölbaggar som jag trodde, utan snarare 25. Det fick oss att bocka av ytterligare en punkt på vår lista: att rensa skafferiet en sista gång och köpa fina glasburkar till samtliga torrvaror. Heja oss!

 

Sedan har badrummet grovstädats, med avkalkning av väggar, golv, handfat och allt vad det innebär. Det skiner som aldrig förr! Två av tre fönster i lägenheten har tvättats, vilket tog många fler timmar än vad jag hade räknat med. Som tur är ska dessa två fönster tejpas i veckan, då balkongrenoveringen kommer igång och pågår fram till nästa år. Vidare har kläder i STORA LASS sorterats och vakuumförpackats. Och slutligen har det varit fler rundor till grovsoprummet, Bauhaus/Ikea/Biltema/färgbutiker m.m. Det är läskigt nära nu!

Lämna en kommentar
Ett HTML dokument

I det förra inlägget gick jag igenom vad HTML innebär. I det här inlägget ska vi kika närmare på hur ett basic HTML-dokument kan se ut.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Sidans titel</title>
</head>
<body>

<h1>Min första rubrik</h1>
<p>Mitt första stycke</p>

</body>
</html>

Men vad säger koden egentligen?

 • <!DOCTYPE html> definierar att detta dokument är ett HTML5-dokument.
 • Elementet <html> är rot-elementet på en HTML-sida. I detta sammanhang betyder “rot-element” att <html>-elementet är det översta eller högsta elementet på en HTML-sida och fungerar som en behållare för allt innehåll på sidan.
 • Elementet <head> innehåller metadata om HTML-sidan. I detta sammanhang betyder “metadata” information om sidan som inte syns på webbsidan, men som ger viktig information till webbläsare och sökmotorer. Det kan innefatta sidans titel, teckenuppsättning*, länkar till externa resurser (som stilar och skript) och annat som är relevant för sidan.
 • Elementet <title> specificerar en titel för HTML-sidan (som visas i webbläsarens titelrad eller i sidans flik).
 • Elementet <body> definierar dokumentets huvuddel och är en behållare för allt synligt innehåll, såsom rubriker, stycken, bilder, länkar, tabeller, listor, osv.
 • Elementet <h1> definierar att det är rubriknivå 1.
 • Elementet <p> definierar att det är ett stycke.

 

* Teckenuppsättning (engelska: character encoding) refererar till ett system som används för att associera tecken (bokstäver, siffror, symboler och specialtecken) med numeriska kodvärden som datorer kan förstå och behandla. Det är ett viktigt koncept inom datavetenskap och webbutveckling eftersom det gör det möjligt för datorer och webbläsare att korrekt tolka och visa text på olika språk och skripts. När det gäller HTML och webbsidor är teckenuppsättningen viktig eftersom den påverkar hur text visas på en webbsida. Om rätt teckenuppsättning inte används kan det resultera i att texten visas felaktigt eller att specialtecken kodas fel. Ett vanligt exempel på en teckenuppsättning är UTF-8 (Unicode Transformation Format – 8 bitar), som är en av de mest använda teckenuppsättningarna på internet. UTF-8 kan representera en stor mängd olika tecken från olika språk och skripts, vilket gör det möjligt att skapa webbsidor som stöder flera språk samtidigt.

Lämna en kommentar
Snart är vi i mål

Bildkälla vänster | Bildkälla höger

 

Äntligen första oktober! Som jag och A har längtat (sen i våras!), för vi flyttar ju under oktobermånad. Innan vi gick på semester rensade vi HELA lägenheten och förrådet från prylar som vi inte behövde/ville behålla. Flera rundor till soprummet senare trodde vi att det inte var särskilt mycket kvar att packa ner när det väl skulle bli dags – men efter gårdagen fick vi nog en ny reality check.

 

Igår var det minst sagt full fart här hemma, från sen förmiddag till runt 21-tiden. Det hela började egentligen med att A fick ett flytt/städryck och började packa ner grejer från köket i flyttlådor. Jag har själv prokastinerat köket sedan jag fick reda på att vi skulle flytta. Köket för mig innebär städ (i detalj) av samtliga prylar – alltså med klorin/starka rengöringsmedel, svinto etc. Alla kastruller och stekpannor ska se nya ut när de packas upp, så hela gårdagen gick alltså åt att rensa och diska med andra ord. Väldigt skönt måste jag säga, våra köksprylar har fått helt nya liv! Jag är verkligen lyckligt lottad som har A som är precis likadan (jag menar, i skrivande stund har han precis tagit sig ut på balkongen för att undersöka om gjutjärnsgrytan är redo för steg 2 i städprocessen). Vi blir båda orimligt(?) lyckliga av att ha det rent och fint hemma. Dessutom är det så himla kul att vara två i flyttprocessen den här gången och slippa packa ner allt på egen hand. Vi packar ner och packar upp ett helt befintligt hem i ett helt nytt hem, tillsammans.

 

Förutom gårdagens flyttförberedelser så har vi också haft annat för oss de senaste veckorna. Vi har bland annat fått fnatt och byggt ett fräsbord till vår handöverfräs. Det hela började med ritningar i SketchUp. Syftet med att bygga ett fräsbord var att senare kunna skapa egna köksluckor (mer om detta i ett framtida inlägg). Till fräsbordet lyckades vi hitta ett riktigt gammalt Ikea soffbord på marketplace, som vi monterade isär helt och hållet. Därefter köpte vi höga bordsben från Ikea, skruvar och beslag från Bauhaus/Biltema och lite annat som vi behövde för att färdigställa projektet. Slutligen fick vi såga, borra och fräsa hål. Stackars våra grannar. Bordet blev riktigt bra och precis i linje med våra skisser!

 

Förutom fräsbordet har A haft ett mindre sidoprojekt på gång och gett nytt liv åt en nyinköpt kruka. Det krävdes färgborttagning och rödsprit från Biltema samt mattsvart färg från Jula. Tack och lov att A tar så väl hand om alla våra plantor och dess tillbehör här hemma – de hade inte klarat sig utan honom.

 

Ett tredje projekt som förväntas komma igång snart (om allt går enligt plan), involverar en fotpall. Fotpallen ska kläs om i vitt teddytyg och som tur är har vi svärmor till hjälp som kan sy ett överdrag till själva sittdelen. För resten av pallen är planen att använda en häftpistol för att få tyget på plats. Det ska även köpas nya, stilrena svarta(?) ben. Vad ska ni ha en fotpall till? – undrar ni säkert när vår nya soffa redan får plats med minst tre hushåll samtidigt. Svaret är helt enkelt att den är tänkt att komplettera en fåtölj på övervåningen. Fåtöljen är för övrigt inte inköpt ännu, men en tanke är att köpa Vildsund från Jysk och eventuellt måla om stolsbenen. Jag har verkligen kommit in på teddy-spåret och har svårt att släppa taget. Fotpallen och fåtöljen är bara en av mina idéer för teddy-fiering här hemma. På bilden till vänster kan ni se vad ett annat projekt handlar om… Om ni är sugna på att klä om era möbler så har Allas en bra guide för hur man kan gå tillväga.

Lämna en kommentar
Vad är en affiliate?

Det är sedan länge känt att bloggare kan tjäna pengar (kostnadsfritt) genom att bli en affiliate. Affiliate-marknadsföring är en populär metod där bloggare samarbetar med företag och promenerar deras produkter eller tjänster på sin blogg. Genom att använda speciella affiliatelänkar kan bloggaren tjäna en provision för varje försäljning eller handling som genereras från deras bloggs besökare. Nedan går jag igenom hur man kan bli en affiliate helt kostnadsfritt hos exempelvis Adtraction.

 

Vad är en affiliate?

En affiliate är en person som hjälper annonsörer att föra vidare besökare från sin kanal till annonsörens hemsida i utbyte mot bra provision. Affiliates kan exempelvis vara verksamma på en webbsida, blogg eller en Instagram-profil.

 

Kostar det något att skapa ett konto och vara med i Adrecords nätverk?

Nej, det är helt kostnadsfritt!

 

Hur kommer jag igång?

Så här enkelt är det att skapa ett konto hos Adrecord:

 • Skapa ett kostnadsfritt konto här
 • Registrera en eller flera kanaler
 • Starta samarbeten med intressanta annonsörer

Du tjänar provision när du hjälper annonsörer att sälja sina produkter och tjänster.

 

Vad är en kanal?

En kanal är en plats där du visar annonser i form av exempelvis text och bild. Kanalen kan vara en hemsida, en blogg eller ett nyhetsbrev etc. Kanalen kan också vara i form av annonsering genom exempelvis Google Ads och Facebook Ads.

 

Vad är en annonsör?

En annonsör i affiliatesammanhang är ett företag som säljer produkter eller tjänster via en e-handel.

 

Kan jag söka till flera annonsörer?

Ja, du kan ansöka till fler annonsörer.

 

Adrecords webbplats kan ni hitta svar på fler vanliga frågor om vad det innebär att vara en affiliate, annonsör etc.

Lämna en kommentar
Vad är HTML?

Inte nog med att jag har sjuhundra andra projekt på gång, så tänkte jag starta en bloggserie: Lär dig grunderna i HTML. I den första delen behandlar jag vad HTML innebär.

 

 • HTML står för Hyper Text Markup Language.

 

 • HTML är ett standardmärkningsspråk för att skapa webbsidor (det språket som är mest accepterat och som används mest när man försöker beskriva strukturen och layouten av webbsidor på internet).

 

 • HTML beskriver strukturen på en webbsida.

 

 • HTML består av en serie element (HTML-element är de grundläggande byggstenarna i HTML, och de används för att definiera och strukturera innehållet på en webbsida. Varje HTML-element identifieras och beskrivs genom användning av HTML-taggar, som exempelvis “<p>”, “<h1>” och “<div>”. HTML-element innehåller ofta innehåll och attribut, som exempelvis “href”, “src” och “alt”, som specificerar hur innehållet ska visas och fungera.

 

 • HTML-element berättar för webbläsaren hur innehållet ska visas HTML-element märker upp delar av innehållet som “detta är en rubrik”, “detta är en avsnittstext”, “detta är en länk”, etc.
Lämna en kommentar
Studieupplägg

Nu har jag kommit en “bra bit” på min resa till att bli interaktionsdesigner. Jag har en grund att stå på med andra ord. Det har därför blivit dags för att planera studierna.

 

Mitt studieupplägg

Steg 1: Läsa och studera - få en fördjupad förståelse för teori och praktik.

 1. Jag kommer att börja med att välja ett utbildningsprogram i taget (av de fem utvalda).
 2. Därefter kommer jag följa programmets kurser från start till slut. Här kan jag med fördel se över kursernas olika scheman och hur de är strukturerade.
 3. För varje kurs kommer jag se över kursmål/vad jag förväntas ha uppnått i slutet av kursen, betygskriterier och kurslitteratur. Det anger också riktningen för vad jag ska fokusera på under läsningen.
 4. Jag läser en bok/artikel/etc. i taget och har kursmålen/betygskriterierna i åtanke.
 5. Efter varje kapitel skriver jag en sammanfattning av det jag tolkar vara det viktigaste. Sammanfattningen publiceras här på bloggen.
 6. När all kurslitteratur är läst ser jag över om mina sammanfattningar och tolkningar går i linje med kursmålen och vad jag förväntas kunna. Om inte, läser jag kurslitteraturen på nytt och gör fler djupdykningar i ämnet.
 7. Jag skriver en sammanfattning på bloggen av hur jag anser att jag har uppnått kursmålen/betygskriterierna.
 8. Jag avslutar med att formulera hur en typisk uppgift på utbildningen hade kunnat se ut och hur den i så fall hade kunnat besvaras.

 

Steg 2: Kurser, övrig litteratur och utbildning.

 

 • Litteratur
  • “Don’t Make Me Think” av Steve Krug
  • “The Design of Everyday Things” av Don Norman

 

Steg 3: Praktiska övningar.

Lära mig verktygen Adobe XD, Sketch och Figma för att skapa interaktiva gränssnitt. Utöka mina kunskaper till andra verktyg när jag känner att jag behärskar dessa.

 

Steg 4: Praktiska övningar (kan överlappa med steg 4).

Skapa prototyper och designprojekt.

 

Steg 5: Användarundersökningar.

Samla in feedback från användare och genomföra användartester, för att förstå användarbehov och göra designförbättringar baserat på faktiska användaråsikter.

 

Steg 6: Studera goda exempel (sker löpande från steg 3).

Analysera och studera appar och webbplatser som jag anser skapa en positiv och effektiv användarupplevelse. Jag kommer försöka att identifiera vad som gör dem framgångsrika.

 

Steg 7. Uppdatera min portfolio.

Detta är viktigt om jag vill söka jobb som interaktionsdesigner i framtiden, eftersom det visar upp mina färdigheter och erfarenheter.

 

Steg 8. Testa frilansjobb som interaktionsdesigner.

När jag känner att jag har breda kompetenser inom interaktionsdesign kommer jag att testa frilansjobb som interaktionsdesigner.

 

9. Fortsätta att lära och utvecklas.

Jag kommer att sträva efter att delta i workshops, konferenser och hålla mig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna.

Lämna en kommentar
Vilka kvalifikationer efterfrågas hos svenska arbetsgivare? – min tolkning

Innan jag formar mitt studieupplägg så tänkte jag att det vore intressant att undersöka vilka kvalifikationer som svenska arbetsgivare på Platsbanken efterfrågar hos en interaktionsdesigner. När jag sökte på “Interaktionsdesigner” fick jag upp ett antal annonser, och jag har tagit del av varje annons och försökt göra en sammanställning nedan. Jag utgår alltså från frågeställningen: Vilka kvalifikationer efterfrågas hos svenska arbetsgivare?

 

En interaktionsdesigner... (klicka här för att läsa mer)

 • Har erfarenhet av UX-design.
 • Arbetar med digitala tjänster för användare.
 • Arbetar agilt och tvärfunktionellt.
 • Har kännedom om front-end-utveckling.
 • Drivs av att förenkla komplexa användarflöden och skapa digitala upplevelser.
 • Utvecklar och förbättrar designprocessen.
 • Har kunskap om tillgänglighet och webbriktlinjer.
 • Genomför användbarhetstester.
 • Förstår användarcentrerad design och interaktionsdesign.
 • Definierar användare genom att undersöka beteende och behov.
 • Skapar produkter för olika användarbehov.
 • Analyserar och använder användarinsikter för design.
 • Använder data och insikter för beslut.
 • Analyserar användarfeedback och håller sig uppdaterad om designtrender och teknologier.
 • Använder kvalitativa och kvantitativa metoder.
 • Har stark förståelse för olika forskningsmetoder.
 • Identifierar användarbehov längs kundresan.
 • Främjar UI-bästa praxis.
 • Skapar övertygande UI-design och prototyper.
 • Skapar och stöder egna grafiska element.
 • Arbetar genom hela designprocessen, från idégenerering till färdig produkt.
 • Skapar och kommunicerar designkoncept.
 • Skapar användarflöden och prototyper.
 • Samarbetar nära utvecklare, verksamhetsspecialister och användare.
 • Samarbetar med intressenter och översätter krav till design.
 • Kommunicerar resultat till intressenter.
 • Genererar insikter för design och utvärdering.
 • Kommunicerar insikter på ett engagerande sätt.
 • Kan presentera och förklara designkoncept.
 • Uppdaterar och överlämnar designsystem till utvecklingsteam.
 • Utmanar och föreslår förbättringar.
 • Har flytande kunskaper i svenska och engelska (i tal och skrift).
 • Kan arbeta självständigt.
 • Har en god problemlösning och organisationsförmåga.
 • Harmoniserar design med företagsvarumärke och användarförväntningar.
 • Etablerar ett enhetligt designsystem.
 • Använder designverktyg som Sketch, Figma och Adobe Creative Suite.
 • Har erfarenhet av UI-design för t.ex. appar och onlinespel.

Lämna en kommentar
Del 7: Programöversikt/utbildningsplan

Programöversikt/utbildningsplan

Samtliga program startar alltid på hösten. Därmed finns uppdaterade kursplaner och kurslitteratur publicerade för endast en termin framåt – vilket gör att detta inlägg kommer att uppdateras löpande.

 

Stockholms universitet: Kandidatprogram i interaktionsdesign

Ladda ner utbildningsplan här

 

Termin 1

1. Introduktion till data- och systemvetenskap 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

2. Människa-datorinteraktion 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

3. Prototyper inom interaktionsdesign 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

4. Programmering 1 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 2 (kommer senare)

5. Beteende- och socialvetenskap 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

6. Praktisk projektledning 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

7. Prototyper inom interaktionsdesign II 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

8. Utvärderingsmetoder 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 3 (kommer senare)

9. Kognitionspsykologi inom människa-datorinteraktion 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

10. Kravhantering av IT system 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

11. Deltagande design 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 4 (kommer senare)

12. Etik i interaktionsdesign 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

13. Humanvetenskap inom MDI 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

14. Analytiska perspektiv inom MDI 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

15. Vetenskapligt skrivande 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 5 (kommer senare)

16. Vetenskaplig metodik och kommunikation 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

17. Aktuella perspektiv inom interaktionsdesign 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

18. Projektarbete inom interaktionsdesign 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 6 (kommer senare)

19. Valbara kurser ur kurspoolen VT 15 hp (inom data- och systemvetenskap) eller Praktik 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

20.Examensarbete 15 hp (inom data- och systemvetenskap på kandidatnivå)

 • Ladda ner kursplan här

 

Mälardalens universitet: Interaktionsdesign - informationsdesign

Ladda ner utbildningsplan här

 

Termin 1 och 2

1. Introduktion till informationsdesign, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

2. Grafisk form – grundkurs, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

3. Kognition, interaktion och informationsdesign, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

4. Planerad kommunikation, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

5. Introduktion till interaktionsdesign, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

6. Digitala system, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

7. Universell design för interaktion, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

8. Programmering för interaktiva gränssnitt, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 3 och 4 (kommer senare)

9. Vetenskap och design, 7,5 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 

10. Retorik och berättarteknik, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

11. Digital interaktionsdesign i det fysiska rummet, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

12. Spelifiering för interaktionsdesign, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

13. Design genom förstärkt, utbyggd verklighet (xR), 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

14. Interaktionsdesign i en global värld, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

15. Interaktionsdesignerns yrkesroller i olika organisationer, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 5 och 6 (kommer senare)

16. Forskningsprocesser, 5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

17. Examensarbete i informationsdesign, 17,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

Valbara kurser:

 

 

20. Användbar design – projektkurs, 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

21. Fördjupning i interaktionsdesign, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

Linneúniversitetet: Interaktionsdesigner

Ladda ner utbildningsplan här

 

Termin 1 och 2

1. Ämnesintroduktion till interaktionsdesign 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

2. Grafiska verktyg 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

3. Webbteknik I 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

4. Metoder för interaktionsdesign I 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

5. Design och konceptvisualisering 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

6. Web management 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 3 och 4 (kommer senare)

7. Brukarorienterad design 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

8. Bild och grafisk design för webben 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

9. Design av grafiska gränssnitt 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

10. Metoder för interaktionsdesign II 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

11. Projektarbete med vetenskapteori 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 5 och 6 (kommer senare)

12. Valfria kurser, praktik eller utbytesstudier 30 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

13. Tillämpad interaktionsdesign 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

14. Examensarbete 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

Högskolan i Borås: Kandidatprogram i Digital informationsdesign och utveckling

Ladda ner utbildningsplan här

 

Termin 1

1. Introduktion till informationsvetenskap och informationsdesign, 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

2. Grafisk informationsdesign, 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

Termin 2 (kommer senare)

3. Interaktionsdesign (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

4. Grundläggande frontendutveckling (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

5. Teori och metod (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

6. Content management (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

Termin 3 (kommer senare)

7. Multimodal informationsdesign (15 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

8. Informationspolitik och etik (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

9. Textproduktion (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

Termin 4 (kommer senare)

10. Fördjupad frontendutveckling (15 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

11. Praktik (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

12. Digitala texter (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

Termin 5 (kommer senare)

13. Projektarbete: UX-design (30 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

Termin 6 (kommer senare)

14. Användningsanalys för utvärdering och optimering (7,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

15. Metod och uppsats (22,5 hp)

 • Ladda ner kursplan här

 

Högskolan Kristianstad: Digital design

Ladda ner utbildningsplan här

 

Termin 1
1. Att arbeta med designmaterial 9 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

2. Visuell kommunikation 7 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

3. Människa och teknik 7 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 

4. Webbdesign 7 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 2 (kommer senare)
5. Grafisk design, introduktion 7,5 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 

6. Reflektiv metod och design 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

7. Kreativitet, design och IT 7,5 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 

8. Webbdesign för social interaktion, 7,5 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 3 (kommer senare)
9. Interaktiva prototyper 15 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 

10. Självständigt arbete i informatik, 7,5 hp 

 • Ladda ner kursplan här

 

11. Projektarbete 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 4 (kommer senare)
12. Design av digitala artefakter 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

13. Grafisk design för digitala medier 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

14. Valbar kurs 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 5 (kommer senare)
15. Designteori 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

16. Interaktionsdesign och teknikens framkant, 7,5 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

17. Verksamhetsförlagd utbildning i digital design 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 


 

Termin 6 (kommer senare)
18. Designprojekt 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

 

19. Examensarbete i Digital design 15 hp

 • Ladda ner kursplan här

Lämna en kommentar